Beboernes hverdag

De fleste beboerne er på arbejde i dagtimerne, derudover kan de deltager flere i forskellige fritidsaktiviteter, såsom ungdomsarbejde, motion og aftenskole. Aktivitetshusene og de beskyttede værksteder ligger i henholdsvis Bjerringbro, Viborg, Silkeborg og Kjellerup.

Dagligdagen

Dagen starter tidligt i Kernehuset, da beboerne enten skal have ordnet praktiske ting i deres hjem eller på arbejde.

Kl 6.30 begynder beboerne at blive vækket, nogle skal have hjælp til at komme ud af sengen og andre klare det hele selv

Kl 7.00-8.00 er der løbende morgenmad, imens der er morgenmad bliver der holdt en liturgisk morgenandagt.

Kl 8.00-9.00 tage de beboerne som skal på arbejde, her bliver de fleste hentet af en bus fra aktivitetshusene, og de som har hjemmedag bliver hjemme i Kernehuset.

Hjemmedagen bruges til pædagogiske mål, rengøring, vask, indkøb samt andre aftaler, som kan være frisør, lægetid og tandlægetid.

Kl. ca. 15.00 – 15.30 er alle hjemme igen og der drikkes eftermiddagskaffe. Så er det tid til afslapning bagefter.

En beboer har hver dag ansvar for aftensmaden i samarbejde med en medarbejder.

Derudover skal den enkelte beboer smøre madpakke til næste dag, pakke taske og der skal også lige være tid til lidt musik og hygge.

Efter aftensmad er der andagt.

Aftenen kan byde på mange forskellige muligheder, sang og musik, kreative sysler, aftenskole, svømning, motionscenter, ungdomsforeninger, gåture tv og meget andet.

Hver tirsdag i sommerhalvåret er der bålhygge.

Et hjem

Kernehuset er et hjem, hvor livet leves.

Efter at ha’ været på arbejde, kommer man hjem til Kernehuset, hvor man så bare kan slappe af og nyde at nu er der tid til en selv på en lidt anden måde.

Det er selvfølgelig meget forskelligt hvilke interesser den enkelte beboer har, men at få drukket kaffe sammen og dele dagens oplevelser med hinanden høre med til en af traditionerne i Kernehuset. Derudover skal postkassen indhold læses og der er måske også en tv-serie eller to der skal følges med i.

Nogen bruger meget tid i lejligheden, andre bruger meget tid i fællesskabet.